Wie we zijn en waarvoor we staan

Wij zijn een gepassioneerd team dat zich richt op specialty koffie, respect voor het product en sociale impact. Onze missie is om koffie van de hoogste kwaliteit te leveren, met respect voor elke schakel in de
toeleveringsketen. 

We streven ernaar om jou de beste koffie-ervaring te bieden. Bij ons staan kwaliteit en duurzaamheid centraal. We hopen dat je net zo enthousiast wordt over onze koffies als wij.

portretfoto Patrick Hannaert

Een passie, een vak, maar vooral 'een ambacht'

Little Alien is opgericht door Patrick. Zijn passie voor het product heeft geleid tot het oprichten van een micro-koffiebranderij met het oog op respect voor zowel dit geweldige product, als voor elk deel van de schakel in de keten.

Als doel wil hij zijn passie delen met anderen om zo bij te dragen tot een bewustere koffiegemeenschap.

Groene technologie

Bij ons draait alles om vers gebrande koffiebonen. We geloven dat de smaak van koffie het beste tot zijn recht komt wanneer de bonen vers en correct zijn gebrand.

We branden onze koffies in kleine hoeveelheden op een Giesen W6E. Samen met Giesen Coffee Roasters hebben we gekozen voor groene technologie. Onze koffiebrander gebruikt deels groene stroom, deels stroom opgewekt door zonnepanelen. Op deze manier trachten we onze energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Kleine hoeveelheden, grote controle

Door kleine hoeveelheden te branden houden we tegelijk controle over de kwaliteit van de smaakprofielen van onze koffies.

Daarnaast streven we naar duurzame ontwikkeling. We werken samen met boeren die zich inzetten voor milieuvriendelijke landbouwpraktijken en sociale rechtvaardigheid. Op deze manier willen we een positieve impact hebben op zowel de koffieboeren als het milieu.

Dank u

Ja inderdaad, dank u om samen met ons te kiezen voor een bewuste koffiegemeenschap.

Specialty koffie, (h)eerlijke koffie

We werken nauw samen met Specialty Coffee trader 'Sucafina'. Hierdoor zijn we steeds verzekerd van kwaliteitsvolle groene bonen aan een eerlijke prijs voor de koffieboeren.

Hun doel is impact op de lange termijn. Bij alles wat zij doen, denken ze na over de implicaties en impact op de lange termijn. Daarom investeren zij voortdurend in hun partners, de koffieboeren.

We erkennen ook dat we de wereld niet van de ene op de andere dag kunnen revolutioneren.

Enkel op deze manier dragen we bij aan een grotere eerlijkheid van de resultaten voor iedereen in de toeleveringsketen.