Robusta VS Arabica

Robusta VS Arabica

Arabica en Robusta zijn twee van de meest voorkomende koffiesoorten die wereldwijd worden verbouwd. Een van de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten is het cafeïnegehalte. Over het algemeen bevatten Robusta koffiebonen meer cafeïne dan Arabica koffiebonen.

Gemiddeld bevat een kopje Arabica koffie ongeveer 70-140 milligram cafeïne. Dit kan echter variëren afhankelijk van factoren zoals de groeiomstandigheden en de zetmethode.

Aan de andere kant bevatten Robusta koffiebonen meer cafeïne. Gemiddeld bevat een kopje Robusta koffie ongeveer 140-200 milligram cafeïne. Dit hogere cafeïnegehalte zorgt voor een sterkere smaak en een meer uitgesproken bitterheid.

Het verschil in cafeïnegehalte tussen Arabica en Robusta koffiebonen heeft ook invloed op andere aspecten van de koffie. Arabica bonen staan bekend om hun complexe smaakprofiel, met tonen van zoetheid, zuurgraad en aroma's. Robusta bonen daarentegen hebben vaak een meer aardse en nootachtige smaak, met een hogere bitterheid.

Dus, als je op zoek bent naar koffie met een lager cafeïnegehalte, kan het de moeite waard zijn om te kiezen voor een Arabica koffie of een Swiss water decaf-variant.
Terug naar blog