Cafeïne in koffie: Het verhaal achter de Swiss Water Decaf methode

Cafeïne in koffie: Het verhaal achter de Swiss Water Decaf methode

Koffie is een van de meest geliefde drankjes ter wereld, maar we begrijpen dat de hoeveelheid cafeïne voor sommige mensen een zorg kan zijn. Gelukkig is er een methode genaamd de Swiss Water Decaf methode die helpt om cafeïne uit koffie te verwijderen zonder gebruik te maken van chemicaliën. In deze blogpost willen we graag meer inzicht geven in cafeïne in koffie en hoe de Swiss Water Decaf methode een geweldige optie kan zijn voor diegenen die de stimulerende effecten van cafeïne willen vermijden.

Wat is cafeïne in koffie?
Cafeïne is een natuurlijk voorkomende stimulerende stof die in verschillende planten, waaronder de koffieplant, wordt gevonden. Het kan ons een gevoel van alertheid geven en vermoeidheid helpen verminderen. Echter, begrijpen we dat niet iedereen even goed reageert op cafeïne.

Hoeveel cafeïne zit er in koffie?
De hoeveelheid cafeïne in koffie kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de koffiesoort en de zetmethode. Over het algemeen bevat een kopje koffie tussen de 80 en 120 milligram cafeïne. Maar weet dat dit kan variëren afhankelijk van de specifieke koffiesoort en de manier waarop het wordt bereid. In deze blogpost over Arabica VS Robusta gaan we er dieper op in.

Wat is de Swiss Water Decaf methode?
De Swiss Water Decaf methode is een natuurlijke methode om cafeïne uit koffie te verwijderen. Wat deze methode zo bijzonder maakt, is dat er geen chemische oplosmiddelen worden gebruikt. Dat betekent dat je kunt genieten van cafeïnevrije koffie zonder je zorgen te maken over potentieel schadelijke stoffen.

Hoe werkt de Swiss Water Decaf methode?
De Swiss Water Decaf methode begint met het zorgvuldig weken van de groene koffiebonen in heet water. Dit proces zorgt ervoor dat de cafeïne en andere stoffen worden geëxtraheerd. Vervolgens wordt het water gefilterd door actieve kool, dat de cafeïne opvangt terwijl de andere smaakvolle stoffen behouden blijven. De gedecafeïneerde bonen worden dan ondergedompeld in hetzelfde water, waardoor de smaakvolle stoffen worden heropgenomen terwijl de cafeïne wordt achtergehouden. Dit proces wordt herhaald totdat de bonen vrijwel cafeïnevrij zijn.

Voordelen van de Swiss Water Decaf methode:

  • Natuurlijk:
    De Swiss Water Decaf methode maakt gebruik van water en actief koolfilter, zonder toevoeging van chemische stoffen. Dit zorgt voor een natuurlijke en veilige manier om cafeïne uit koffie te verwijderen.

  • Behoud van smaak:
    In tegenstelling tot andere decaf-methoden behoudt de Swiss Water Decaf methode de smaakvolle stoffen in de koffie. Hierdoor kun je genieten van een cafeïnevrije koffie zonder concessies te doen aan de smaak.

  • Milieuvriendelijk:
    De Swiss Water Decaf methode is ook milieuvriendelijk, omdat er geen chemische oplosmiddelen worden gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.


We begrijpen dat iedereen verschillende behoeften en voorkeuren heeft als het gaat om koffie. Als je wilt genieten van koffie zonder de stimulerende effecten van cafeïne, is de Swiss Water Decaf methode een geweldige optie om te overwegen. Deze methode biedt een natuurlijke en veilige manier om cafeïne uit koffie te verwijderen, terwijl de heerlijke smaak behouden blijft.

Terug naar blog