Welke koffiemolen koop ik best?

Welke koffiemolen koop ik best?

De keuze van een koffiemolen hangt af van verschillende factoren, waaronder het type koffie dat je wilt zetten, je budget en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn drie veelvoorkomende soorten koffiemolens:

Messenkoffiemolen (deze raden we sowieso af):

  • Voordelen: Betaalbaar, compact en gemakkelijk te gebruiken.
  • Nadelen: De maalconsistentie is vaak niet optimaal, vooral voor espresso of andere fijnere malingen. De warmte die tijdens het malen wordt gegenereerd, kan de smaak van de koffie beïnvloeden.

Maalschijfkoffiemolen:

  • Voordelen: Biedt een consistente maalgraad, wat belangrijk is voor kwaliteitskoffie. Geschikt voor diverse zetmethoden, inclusief espresso.
  • Nadelen: Duurder dan messenmolens, en sommige modellen kunnen omvangrijk zijn.

Als je serieus bezig bent met koffiezetten en de smaak belangrijk vindt, raden we je aan om een maalschijfmolen te overwegen. Populaire merken zijn onder andere Eureka, Baratza, Hario, Sage, Solis en Melitta. Het specifieke model hangt af van je budget en de functies die je belangrijk vindt, zoals de mogelijkheid om de maalgraad aan te passen.

Voor espresso is het essentieel om een molen te hebben die in staat is om een fijne maling te produceren, terwijl voor French Press, Pour Over en andere zetmethoden een grovere maling nodig is. Bedenk dus welke soorten koffie je vaak zult zetten en zoek een molen die aan die behoeften voldoet.

Ingebouwde koffiemolen:

Lees mijn bedenkingen in de meer specifieke blogpost over ingebouwde koffiemolens.

Terug naar blog